BEDSTE LES PAUL TIL METAL - UNDERHOLDNING (2023)

BEDSTE LES PAUL TIL METAL - UNDERHOLDNING (1)

Gibson Les Paul og Heavy Metal

Gibson Les Paul er en guitar, der har udmærket sig i enhver musikgenre, du kan forestille dig. Heavy metal er ingen undtagelse. Faktisk, hvis du spiller noget fra melodisk hård rock til ekstrem, hardcore death metal, finder du måske Les Paul er dit bedste valg. Der er mange gode metalgitarer derude, men dette klassiske Gibson-design har alt hvad du har brug for for at skabe knusende rytmetone og skyhøje bly.

I denne artikel lærer du om nogle af de bedste Les Paul-guitarer til tungmetal, samt nogle guitarer fra gearfirmaer, der har taget Gibson dual-humbucker, single-cutaway skabelon og bygget på den. Der er gode grunde til, at dette design har varet så længe, ​​og meget gode grunde, at metalafspillere overalt i verden vælger denne guitar til at hjælpe med at forme deres lyd.

Gibson er et af de største guitarmærker på planeten, og dets datterselskab Epiphone bygger nogle af de bedste mellemtrin-guitarer, du vil finde. Men der er andre konkurrenter, der tilbyder fantastiske Les Paul-stil guitarer, såsom mærker som ESP LTD, Ibanez og Schecter.

Så lad os se på noget udstyr! Her er mine valg til det bedste Les Paul til metal.

Gibson Les Paul Studio

Gibson Les Paul Studio er mit første valg, når det kommer til guitarer til tungmetal, men det var ikke altid det. I mine yngre dage, uanset grund, betragtede jeg aldrig Gibson som et rimeligt valg for ekstrem musik. Jeg gik fast med superstrat-guitarer med varme pickups og hurtige halse og troede, at jeg gjorde det fint for mig selv, når det kom til tone.

Senere, da jeg var lidt ældre og klogere, opdagede jeg lige, hvad den mægtige Gibson LP kunne gøre for min lyd. I mange år bagefter spillede jeg et Ebony Studio parret med en Peavey 6505 (derefter kaldet 5150) halvstakken.

LP-designet tilvejebragte den lave ende, jeg aldrig kunne komme ud af et bastrælegeme, ahornhalset superstrat, mens jeg stadig bevarer artikulationen og karakteren for individuelle toner. Kort sagt metal tonal himmel. Faktisk kunne jeg godt lide min Studio så meget, at jeg gik og fik en anden, denne gang i Alpine White.

Årsagen til, at Gibson Les Paul sparker så meget metalstump, har at gøre med designen af ​​guitar. Disse guitarer har halse og kroppe lavet af mahogni. Mahogni er en dyb, resonant, rig tonewood, der giver guitaren sin lave ende. Gibson tilføjer derefter en ahornhætte til kroppen for at hjælpe med at tilføje noget high-end respons og artikulation.

Denne kombination af tonewoods er det, der giver denne guitar sin tonekarakter, og det er, hvad andre guitarfirmaer forsøger at bygge videre på, når de skaber konkurrenter. Les Paul har også en sæt hals og en Tune-o-Matic bro, som begge er fantastiske til at opretholde.

Mit nuværende Studio har BurstBuckers, men jeg kan virkelig godt lide 490R / 498T afhentningssæt, der kommer på den aktuelle årsmodel. Det lyder efter min mening lidt varmere og dybere. Begge er gode pickups.

(Video) I've waited YEARS to try this amp....

Så mit råd er dette: Hvis du er i metal, skal du overveje Gibson Les Paul Studio.

Mere om Les Paul Studio

Gibson Les Paul Standard

Så hvis Gibson er et så godt valg til tungmetal, skal du ikke bare droppe kontant på en Les Paul Standard? Det er trods alt flagskibet til Gibsons lineup.

Hvis du har kontanterne til at falde, er det bestemt en mulighed. Hvad du virkelig skal overveje, er, om forskellene mellem Les Paul Standard og Studio er værd at være prisforskellen.

Jeg kunne godt lide studiet over standarden ikke kun på grund af pris, men fordi jeg troede, at studiet mere metal ud. Med sit pared-down design (ingen binding osv.) Og solide farver virkede det bare mere på linje med hvad jeg forventede fra en metalgitar.

Det er min mening. LP-standarder er fantastiske guitarer, og det er op til dig at beslutte, om det er det rigtige valg for dig og din stil. Og dit image for den sags skyld. Mit punkt er, at du ikke bør se på Studio som en mindre version af standarden. De er forskellige guitarer, og hver har deres fordele og ulemper.

Gibson Les Paul Custom

Af hensyn til fuld offentliggørelse ville hverken Studio eller Standard være mit første valg til den bedste Les Paul til metal. Det er hvis jeg var en person med nogle alvorlige midler til rådighed. Hvis jeg var sådan en person, ville Gibson Les Paul Custom være den guitar, jeg først ville overveje.

Dette er min drømmegitar. Det har alle de attributter, der er nødvendige for monster metal tone, og på en eller anden måde formår det at se klassisk og hardcore på samme tid.

Desværre kommer denne guitar også ind omkring tre gange prisen på Studio. Yikes! Således vil den forblive på min ønskeliste i øjeblikket, og helt ærligt kan jeg ikke rigtig anbefale det til nogen af ​​mine læsere på grund af den høje prislapp.

På den anden side, hvis du har kontanterne, skal du gå efter det! Jeg ville.

Men der er en anden mulighed, en, der vil gavne både din tone og dit budget.

Epiphone Les Paul Custom PRO

Dette er et godt valg for metalafspillere, der ser deres øre. For mindre end halvdelen af ​​prisen på Gibson LP Studio og en brøkdel af prisen for dets navnebror får du et fantastisk instrument med mange af de gode kvaliteter ved en Gibson.

(Video) Understanding Gibson (& Epiphone) Guitars! | Buyer's Guide

Epiphone Les Paul Custom Classic Pro - Begrænset udgave - Elektrisk guitar, ibenholt

Les Paul Custom Classic Pro er udstyret med hot, open-coil ProBucker humbuckers, et par pickups, der er fremragende til metal og hård rock.

Køb nu

Jeg har ejet et par af disse tidligere også. For ti år siden, hvis du havde spurgt min mening om Epiphone, ville jeg sandsynligvis have sagt, "Meh, " eller noget andet næppe forståeligt. Jeg mener, de var gode guitarer til prisen, men intet usædvanligt.

Men Epiphone foretog en større revision af mange af deres Les Paul-guitarer for et par år tilbage, og resultaterne har været meget imponerende. Da jeg havde en chance for at tjekke en ud, var jeg virkelig imponeret. Jeg skrev en komplet anmeldelse af Les Paul Custom PRO.

Den mest bemærkelsesværdige forskel er afhentningerne. Epis Alnico Classics var altid okay, men ProBuckers er et stort skridt opad, når det kommer til klarhed og lydkvalitet. Problemet med Alnico Classics, efter min mening og især når det kommer til metal, er, at de mangler klarhed til at optræde i situationer med høj gevinst med meget low-end i mixen.

Jeg troede altid, at de var gode til rock og rene lyde, men for metal bliver de mudrede og boomy. For nogle stilarter er det måske det, du leder efter, men jeg kunne ikke lide det. Jeg oplevede ikke det samme problem med ProBuckers.

Misforstå mig ikke: Gibson pickups er stadig bedre, men som jeg har sagt før, tror jeg, at kløften mellem Epiphone og Gibson nu er tættere end nogensinde. Og hvis du stadig ikke kan lide Epi-pickuperne, kan du bytte dem ud for noget andet uden at føle dig dårlig til at modde din guitar.

Der er en masse fantastiske Epiphone Les Pauls til metal derude. Hvis din tegnebog dikterer det, skal du ikke være bange for at tjekke dem ud. De er solide guitarer, bygget til spillere.

Mere om Custom PRO

Bedste Les Paul-alternativer til metal

Det bedste valg for metal er klart Gibson Les Paul selv, i det mindste ifølge mig og denne artikel. Så hvorfor ville du overveje noget andet?

Der er et par grunde. Gibsons har en vis mængde tradition bag sig. Når man tjekker Gibsons websted, vil det afsløre en lang række variationer på deres guitarer, men næsten alle har Les Paul. Noget andet, og det ville ikke være en Gibson, og det er ikke i deres bedste interesse at foretage fejlagtige ændringer til en så fantastisk og succesrig guitar.

(Video) These Barbers Have Crazy Skills. God Level Barbers

Nogle spillere elsker imidlertid virkelig Les Paul-lyden og stemningen, men de vil gerne have et par tilpasninger. Måske betyder det en tyndere, hurtigere nakke eller varmere, moderne pickups eller endda et Floyd Rose Tremolo System. Igen, Gibson har mange valg i deres lineup, men hvis de ikke foretager det, du vil, er din eneste mulighed at modificere din guitar.

Vil du tage en skruenøgle og loddejern til en splinterny Gibson? Heller ikke mig.

Så mange guitarfirmaer fremstiller single-cutaway, dual-humbucker, mahogni-body-guitarer baseret på det legendariske Gibson-design. De er ikke Les Pauls, men hvis du kan lide LP'er, kan du også lide disse guitarer.

Her er mit øverste valg:

ESP LTD EC-1000

Bortset fra Epiphone er ESP LTD EC-1000 efter min mening det bedste alternativ til Gibson Les Paul. Dette er især sandt, når det kommer til metal, og jeg kommer ind på det mere på et minut.

EC-1000 er udstyret med en mahognykrop og indstillet mahognyhals, så du får det lave toneformer, du leder efter, når det kommer til metal. Men der er en masse gitarer i ESPs sortiment, der kaldes EC-1000, og de har alle noget forskellige specifikationer.

ESP LTD Deluxe EC-1000VB elektrisk guitar, vintage sort

ESP LTD EC-1000 er et smart valg for musikere, der ser en guitar med en Les Paul-stemning, men lidt mere attitude.

Køb nu

Pickups er en stor forskel, og en ting jeg virkelig kan lide ved EC-serien er, hvordan du kan få den samme guitar med et par forskellige pickups-muligheder. Afhængig af modellen er EC-1000 for eksempel tilgængelig med et Seymour Duncan JB / '59 pickups-sæt eller et sæt aktive EMG 81/60 pickupper.

Det er en dejlig række muligheder. Metalafspillere taster instinktivt mod EMG'erne, men jeg vil sige ikke så hurtigt. EMG'er er bestemt høje output pickups med masser af sizzle og dejligt til metal. Hvis du dog gerne vil tage backup af gevinsten (afhentningsmæssigt) og vælge noget med lidt mere karakter, synes jeg begge Duncans lyder utroligt.

(Video) Cops Pull Over Hells Angels - Watch What Happens Next!

Der er en masse guitarer i ESPs EC-1000 lineup, så kig godt igennem, inden du vælger. De er alle mere overkommelige end et Gibson Studio og tilbyder en anden stemning. Min personlige favorit er EC-1000T / CTM. Pæn!

Det er også værd at bemærke, at der er endnu mere overkommelige EF-modeller, såsom EC-401, EC-331 og EC-256. Disse guitarer afslutter EC-serien og gør den tilgængelig for spillere med forskellige budgetter.

Guitar World tjekker ESP LTD EC-1000T / CTM (EMG'er)

Flere valg til metal

Brug for flere muligheder? Her er få at overveje:

 • Ibanez Iron Label ARZIR20: Ibanez Iron Label Series tager Ibanez-instrumenter og skubber dem over toppen. Ibanez er allerede kendt for metal, men Iron Label-guitarer går endnu længere. Hvis du kan lide Ibanez for deres hurtige halse og metal omdømme er dette en guitar at overveje.
 • Schecter Hellraiser Solo II: Schecter er et andet mærke, der er kendt for metal, og Hellraiser er en guitar, der har fået et stærkt ry i det sidste årti eller deromkring. Den originale Hellraiser er baseret på Schecter C-1 kropsform, men Solo II-versionen har et enkeltskåret design.
 • Kiesel Californien enkelt udskåret top: Kiesel-guitarer skræddersys til ordre, så når du får en, er det nøjagtigt, hvad du ønsker. Ved første øjekast ser California Single muligvis lidt for raffineret ud for den gennemsnitlige metalhoved, men overvej Kiesels pickup-muligheder. De har en M22SD-pickup, der er fantastisk til metal, og nogle aktive pickup-valg også.

Hvilket vælger du til Heavy Metal?

Naturligvis er mit valg Gibson Les Paul Studio, især nu hvor de har bragt nogle af de ting tilbage, jeg elskede ved tidligere modeller. Jeg har ejet mange guitarer og mange Les Pauls, men mine Studios er blandt de instrumenter, som jeg mest fortryder at have skilt med.

Hvis du har kontanter, kan du overveje standarden. Hvis du virkelig har penge, er Custom en sikker vinder for metal eller næsten alt andet, du vil gøre med det.

Hvis du leder efter en god mulighed for et budget, skal du kigge efter Epiphone Les Paul Custom. Det er alvorligt forbedret i de senere år, og forbundet med en forstærker med høj gevinst vil det helt sikkert få jobbet gjort.

Mit top valg når det kommer til Les Paul alternativer til metal er ESP LTD EC-1000. Det er overkommeligt, og det kommer i et stort udvalg af forskellige muligheder.

Hvis du er en metalafspiller, og du ikke er overbevist om, at en Les Paul er det rigtige for dig, kan du tage et skridt tilbage og overveje, hvordan du vælger en metalgitar, der er perfekt til dine behov.

Denne artikel er, som alle mine artikler, baseret på min mening. Jeg føler mig overbevist om de henstillinger, jeg har fremsat her, men forsøm ikke at se mig omkring og danne dine egne meninger. Og sørg for at tjekke producentens websteder for de nyeste oplysninger om deres udstyr.

Der er en masse gode guitarer derude. Held og lykke med din søgen!

FAQs

Is a Gibson Les Paul good for metal? ›

Gibson Les Paul Standard

The Les Paul Standard is an ideal guitar for metal because it gives you a tone that fills a huge sonic space. The thick mahogany body can sustain notes for days while the maple cap lends a touch of snap and articulation that helps metal guitarists' solos remain clear and defined.

Are Epiphones as good as Gibson? ›

If you picked up a US-made Gibson and compared it to an Epiphone then you would probably notice a difference. The quality, setup and finish on a Gibson will almost always be superior. However, today's mass-produced guitars are far better than those made a few decades ago.

What type of guitar is best for heavy metal? ›

Hollow body guitars a great for a lot of other music styles, but don't make very good guitars for metal or hard rock. On the other hand, if you are interested in playing metal and/or heavy rock, a solid body electric guitar is going to be the most successful instrument for you.

When did Gibson stop using 50s wiring? ›

They call it '50s wiring' because it's the way Gibson hooked things up until around 1962 and the only actual difference was that the company connected the tone control to the output (middle) tag of the volume control rather than the input (outer) tag.

What is the most desirable Les Paul? ›

Generally speaking, Les Pauls from the '50s are the most desired, and the "Burst" Les Paul Standards from the late '50s are some of the most sought-after vintage guitars on the market. Gibson did not produce any Les Pauls as we know them between 1961 and 1968, and the ones from the late '60s are also highly regarded.

What is the most metal guitar brand? ›

Best Guitar Brands for Metal
 • Jackson.
 • Ibanez.
 • Charvel.
 • ESP-LTD.
 • Gibson.
 • Schecter.
 • B.C. Rich.
 • Dean.
16 Sept 2022

Why did John Lennon use Epiphone instead of Gibson? ›

The reason he used an Epiphone Casino was that he loved the way it played and sounded. Even today, Paul McCartney says the Epiphone Casino – the one used during The Beatles' heyday during the 1960s – is his favorite guitar of all time.

Do professionals use Epiphone? ›

Pro Guitarists Who Play Epiphone

That means, for guitarists who are counting their pennies but always wanted a gorgeous Les Paul, Epiphone is a brilliant choice. Their mid-level instruments are of excellent quality, and they're good enough for gigging and recording.

Are Epiphone guitars junk? ›

They're very good for the money provided it's a Standard or better. Anything less than a standard is junk. Both true^. Between 300 and 500 epiphone is probably your best bet and anything above that and you might as well just get a PRS from the SE line.

What is the best tuning for heavy metal? ›

Drop G tuning has been most commonly found in heavy genres of music, creating a dark, foreboding sound. While drop B tuning has been favored by heavy metal bands such as Slipknot, bands that fall into the categories of hardcore, grindcore, death metal, and doom metal are the provinces of drop G tuning.

Can you shred on a Les Paul? ›

The Quick Answer. It's possible to shred on any electric guitar, however, it's usually slightly more difficult when using a Les Paul. They have wider and more rounded neck profiles than most guitars, meaning it can be harder to move quickly around the fretboard when shredding.

What is the easiest heavy metal song to learn on guitar? ›

Some easy heavy metal songs to play on electric guitar include: “Iron Man” – Black SabbathFeasy. “Whole Lotta Love” – Led Zeppelin. “Back in Black” – AC/DC.

What year did Gibson quality decline? ›

Most people point the decline of Gibson as having started around 2006 and this seems roughly correct to me. What this means is that there are known, endorsed guitarists touring the world right now who have never played guitar in an era where Gibson was good and that just kind of sucks for Gibson.

What is a 1950 Gibson guitar worth? ›

We have found that 1950's Gibson Les Pauls can range in value from $10,000 to $400,000.

Does 50s wiring make a difference? ›

Advocates of '50s-style wiring say that it changes the taper of the volume control, has less treble loss as the volume pot is turned down, and overall sounds brighter.

What is the rarest Les Paul? ›

The Left Handed Gibson Les Paul Standard Sunburst is one of the rarest and most difficult guitars to come by. Gibson built only two units of this electric guitar in 1959. One of these rare left-handed Gibson Les Paul 1959 “Burst” guitars sold for $194,500. Thus, it is one of the most expensive guitars in the world.

What is paul McCartney favorite guitar? ›

After The Beatles, McCartney began to adopt a number of electric guitars, and frequently uses a Gibson Les Paul during his modern-day live performances.

What is the most sold guitar in the world? ›

The entire list of best-selling electrics can be found below.
 • Fender Player Telecaster.
 • Fender Player Stratocaster.
 • PRS Silver Sky John Mayer Signature.
 • Squier Affinity Telecaster.
 • Fender American Professional II Stratocaster.
 • PRS SE Custom 24.
 • Fender American Professional II Telecaster.
 • Gibson Les Paul Standard '60s.
18 Nov 2021

What is the number 1 guitar brand in the world? ›

To sum it all up, the best guitar brands are Ibanez, Fender, and Gibson. The best overall option would be the Ibanez JSM100, based on its overall quality and versatility. The Fender Telecaster is our number one Fender recommendation, while from the Gibson range we would single out the ES-175.

What is the most legendary guitar? ›

The Most Famous Guitars of All Time
 • Edward Van Halen. ...
 • Brian May (Queen) ...
 • Tony Iommi (Black Sabbath) ...
 • Yngwie Malmsteen. ...
 • Jimmy Page (Led Zeppelin) 1959 Les Paul Standard.
 • Jerry Garcia (Grateful Dead) 1979 Tiger.
 • Carlos Santana. 1968 Les Paul Custom.
 • Tom Morello (Rage Against the Machine) 1986 Arm The Homeless guitar.
27 Sept 2022

Do any professional musicians play Epiphone guitars? ›

Jared James Nichols: Epiphone Old Glory Signature Model

While his more affordable Epiphone “Old Glory” signature model is based on a more expensive Gibson Les Paul Custom he customized, Jared James Nichols does still use the Epiphone model live on tour.

Why did the Beatles stop use Rickenbacker? ›

The Beatles were always experimenting with sounds and consequently were destined to use a wide range of instruments during their career. I believe that it was their growing need to experiment with all types of sound that led them to use instruments that moved away from the Rickenbacker sound as time went on.

What was John Lennon's favorite guitar? ›

Lennon continued to use the Gibson J-160E for the rest of his life. Not only was it used on every single Beatles album, but he also used it to write songs after the Beatles' split in 1970. It was easily his favorite guitar and definitely had the most longevity of any of Lennon's instruments.

Is Epiphone good for metal? ›

Epiphone is not only among the best guitar companies in the world for budget and intermediate-level guitars, it turns out they're also good at creating guitars that excel in hard rock and heavy metal.

Does Chris Stapleton play an Epiphone? ›

Chris Stapleton, a singer who performs as a guitarist, has been photographed holding an Epiphone FT-110 Frontier (Steel-string Acoustic Guitar). Chris Stapleton's favorite guitar is an older Gibson LGT from the late 1950s, as he has stated before.

Can you gig with an Epiphone? ›

Thousands of people gig Epiphone guitars all the time.

Did Elvis play an Epiphone? ›

The legendary Scotty Moore, Elvis' first guitarist sent Elvis' J200 to Gibson to have some work done and decided to have it customized for The King. Elvis loved the guitar so much that he played it for the rest of his days.

Are Epiphones made in China? ›

In 2004, Gibson opened a factory in Qingdao, China, which manufactures Epiphone guitars. With few exceptions, Epiphones are now built only in the Qingdao factory.

What key is most metal played in? ›

The riffs are very fast, solos a little short and simplistic, fast paced shouting, and most songs are in either e minor or d minor.

Why do metal guitarists down tune? ›

Tuning down takes some of the tension off the strings. It allows a guitarist to put heavier gauge strings on the guitar without adding extra strain on the fingers to fret them. String bends are easier, as well. The reason for using heavier gauge strings is they make a bigger sound.

What tuning did Metallica play in? ›

Eb Standard or D# Standard – Metallica's Live Tuning

The Eb standard tuning is very common among thrash metal bands. But Metallica only started using Eb standard tuning in the 1990s on “Load” and “Reload” albums. As far as studio recordings go, these are the only two records with such a tuning.

Is a Les Paul easier to play than a Strat? ›

A big part of a guitar's playability is due to string tension. The higher the string tension, the harder you need to work to press down and move the strings. A Les Paul has lower string tension when compared to a Strat with the same gauge strings. This makes a Les Paul easier to play.

Who is the most skilled guitarist? ›

1) Jimi Hendrix:

Jimi Hendrix is the most skilled and innovative guitar player of all time, and it's not particularly close.

What is the most difficult song to play on guitar? ›

Top 5 Most Difficult Guitar Songs
 • Joe Satriani – The Mystical Potato Head Groove Thing.
 • John Petrucci – Damage Control.
 • Steve Vai – Juice.
 • Eddie Van Halen – Eruption.
 • Animals as Leaders – CAFO.
15 Jan 2020

What is the number 1 heavy metal song? ›

Top 10 Best Heavy Metal Songs of All Time
 • 1 Hallowed Be Thy Name - Iron Maiden. This is the perfect heavy metal song. ...
 • 2 Master of Puppets - Metallica. ...
 • 3 Paranoid - Black Sabbath. ...
 • 4 One - Metallica. ...
 • 5 War Pigs - Black Sabbath. ...
 • 6 Crazy Train - Ozzy Osbourne. ...
 • 7 Holy Wars... ...
 • 8 Painkiller - Judas Priest.

What is Gibson's best selling guitar? ›

Gibson Les Paul Standard Guitars

The legendary Gibson Les Paul was born in the 1950s and has been the brand's best seller ever since.

What is the rarest Gibson guitar in the world? ›

The 1958 Gibson Explorer is one of the rarest electric guitars that Gibson ever made simply because no one really wanted them when they first came. Only about 19 Gibson Explorers were made in 1958 and Rick Nielson of Cheap Trick believes he is the only person in the world to own two of these rare guitars.

Are Epiphones lighter than Gibsons? ›

If you are someone who doesn't enjoy playing heavy instruments, you're probably going to want to pay attention here: the Gibson Les Paul is actually a bit heavier than the Epiphone Les Paul, but all Les Paul guitars do have a bit of overall heft to them.

Do guitars increase in value with age? ›

Age: While an older guitar will generally command a greater value than a newer one, there are many model-specific exceptions. Consulting price guides and checking the prices of similar models will help zero in on a value.

How much did a Gibson Les Paul cost in 1960? ›

1960 zone 1 USA prices were as follows: Les Paul Standard $265; Les Paul Custom $395 ($470 with added Bigsby).

Do Gibson Les Pauls hold their value? ›

If you bought a new Gibson Les Paul Standard today, played it for several years, and then decided to sell it, the guitar would retain – on average – 85% of its original value. This is outstanding whichever way you slice it; no other guitar brand – save for Fender – has this kind of value retention.

What is considered outdated wiring? ›

Warning Signs of Outdated, Old Wiring

A tingling sensation when you touch a wall switch, appliance, or receptacle. Dimming and flickering lights. A burning smell in a particular room or from an appliance. Discolored outlets and switch plates that are warm to the touch.

Why did Gibson switch to modern wiring? ›

All this changed sometime in the late '60s when Gibson started to use what's called “modern wiring” which gives more separation between pickups but limits the range of the controls. Modern wiring is easier for the kids to get their heads around but it makes for somewhat redundant controls.

Is bigger wire always better? ›

A smaller gauge (larger size) wire can safely conduct more electricity than a larger gauge (smaller size) wire. Decreasing the AWG size of a wire by three will double the cross-sectional area of a wire and double the amount of current it can carry.

What genres are Les Pauls best for? ›

Due to their versatility, Les Paul electric guitars have been used in a wide range of music genres, including rock, country, pop, soul, rhythm and blues, blues, jazz, reggae, punk, and heavy metal.

Are humbuckers good for metal or rock? ›

Humbuckers are preferred by Jazz, Hard Rock, and Heavy Metal guitarists, whereas Single Coils are preferred by surf and country guitarists. Single coils have an annoying hum when you are not playing, whereas Humbuckers combat the hum, hence the name, Humbuckers.

Did Gibson make a metal guitar? ›

Lap Steel Electric Guitar 1935

This lap steel guitar is a very rare example of the first electric instrument produced by the Gibson Guitar Company. Known as the E-150 model, this instrument has a hollow cast aluminum body and was made to play Hawaiian style "slide" music.

Is a Les Paul better than a Strat? ›

The Stratocaster is generally the better choice of electric guitar than the Les Paul for country style music. The Strat has a brighter and twangier tone due to it's single coil pickups, which really suit country riffs. The Les Paul's humbuckers are generally a bit too mellow and warm for this style of music.

Do humbuckers sound better without covers? ›

Although plastic or wood covers are not affected by magnetic fields, they still have a minor effect on tonal properties. Uncovered pickups will sound brighter and more open than a covered pickup (given all other variables are the same: magnet, coil and physical properties).

Which pickup is best for soloing? ›

Many players use the neck pickup for playing solos as the tone can be less shrill than the bridge pickup when playing past the 12th fret. Changing pickups during your playing can add extra dynamics and musicality to your performance.

Are humbuckers better for metal? ›

If you want to play metal, use lots of distortion, and you want a “big” sound, you'll want to be using humbucker pickups.

What pickup did Eric Clapton use? ›

Fender Eric Clapton Stratocaster
Eric Clapton Stratocaster
FretboardMaple, Rosewood (1992 only)
Hardware
BridgeBlocked Synchronized Tremolo
Pickup(s)(2001–present): 3 Vintage Noiseless single-coils (1988–2000): 3 Gold Lace Sensors
11 more rows

Do you need active pickups for metal? ›

Active pickups are preferred by metal guitarists everywhere. Their circuitry incorporates an active preamp to boost the signal, typically powered by a 9 V battery. The extra boost and higher output are great for the heavily distorted sounds needed for metal.

Who is the best steel guitar player ever? ›

RIP Ralph Mooney – The Best Steel Guitar Player Ever.

Why did Gibson Sue PRS? ›

The Maryland luthier Paul Reed Smith was sued by the company over their version of a guitar they said looked like a Gibson Les Paul. Designed by original Les Paul designer Ted McCarty, PRS even had an injunction that forbids its sale during the trial.

Videos

1. Ernie Ball: String Theory featuring Mick Mars
(Ernie Ball)
2. Overdrive, Distortion, Fuzz: What's the Difference? Marty Music Gear Thursday
(Marty Music)
3. Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light
(Meat Loaf)
4. Disturbed - The Sound Of Silence [Official Music Video]
(Disturbed)
5. High On Fire Wins Best Metal Performance | 2019 GRAMMYs Acceptance Speech
(Recording Academy / GRAMMYs)
6. 60-80's Hollywood Actresses and Their Shocking Look In 2021
(BIG STAR-X)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated: 02/20/2023

Views: 5740

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.